Hoe kun je een lidmaatschapskaart maken en gebruiken?

digitale lidmaatschapskaart maken

Als vereniging of stichting kun je een lidmaatschapskaart of een lidkaart inzetten zodat leden kunnen aantonen dat zij lid zijn van jouw club. Maar hoe kun je zo'n lidmaatschapskaart of lidkaart maken en gebruiken?

Verschillende lidmaatschapskaarten

Er zijn oneindig veel soorten passen in verschillende materialen, denk aan een PVC pas of een groene pas, pas van biologisch afbreekbaar materiaal, ABS, polystyreen en polycarbonaat. Naast het materiaal kun je ook voor meerdere afmetingen en afwerkingen kiezen. Denk aan hoogglanslak, UV-lak, mat- of glans laminaat. Dan heb je het nog niet over de bedrukking, waarin je ook talloze keuzes hebt. Je kunt je bedenken dat je altijd een lidmaatschapskaart kunt maken die past bij jouw vereniging of stichting.

Digitale lidmaatschapskaart

Heb je ook eens gedacht aan een digitale lidmaatschapskaart? Bij veel organisaties staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en digitalisering hoog op de agenda en dan is een digitale pas voor leden, personeel of bezoekers een goed alternatief. 

In jouw huisstijl kan er een digitaal ontwerp gemaakt worden, waarbij een lid- of klantnummer, barcode, QR-code of persoonlijke pasfoto toegevoegd kan worden. Deze opties heb je ook bij een PVC pas of een groene pas.

De gebruiker kan de digitale pas via een toegestuurde e-mail ophalen en als app op de telefoon zetten. De pas is geen foto maar een online weergave en er is internet nodig om de pas te kunnen laten zien. Hierdoor kan de pas niet gekopieerd en doorgegeven worden.

lidmaatschapskaart maken

Wat kan ik met een PVC pas of digitale lidmaatschapskaart?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt de (digitale) pas gebruiken als lidkaart of klantenkaart, maar ook gebruiken om personeelsleden, bezoekers, klanten toegang of korting te geven door het gebruik van de barcode en QR-code. Barcodes op de pas kun je scannen, met een QR-code kun je bijvoorbeeld het volgende doen:

Leden kunnen op vertoon van de (digitale)pas bijvoorbeeld korting krijgen in de kantine, korting op producten in een webshop of bijvoorbeeld fysiek toegang krijgen tot jouw club.

Hoe kun je een lidmaatschapskaart maken?

Voor een lidmaatschapskaart heb je eerst een (digitaal) ontwerp nodig. Onze grafische vormgevers en ontwerpers kunnen een ontwerp maken op het juiste formaat, zodat deze aan de juiste specificaties voldoet voor het drukken of voor de digitale weergave op de smartphone. Je mag jouw ontwerp natuurlijk ook aanleveren.

Wanneer de lidmaatschapskaarten gedrukt zijn wil je ze misschien ook versturen naar jouw leden of gebruikers, waar ook nog briefpapier, enveloppen, en verzending bij komt kijken. Ook dit fulfilment nemen wij graag uit handen.

En natuurlijk ook geven wij vooraf aan wat de kosten zullen zijn, geen verassingen achteraf!

Offerte aanvraag voor lidmaatschapskaarten

Vul onderstaande gegevens in voor een vrijblijvende offerte,
wij denken graag met je mee!

Dit formulier vraagt u om uw naam, telefoonnummer en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Deel dit bericht

Bekijk ook

stijgende papierprijzen
Nieuws

Stijgende papierprijzen

Begin vorig jaar zijn er papierleveranciers gestopt met het produceren van (grafisch) papier. Vraag en aanbod komt niet meer overeen en er is nu sprake