PVC pas, plastic pas of groene pas

PVC pas voor jouw klant bezoeker medewerker club school vereniging stichting zorgorganisatie

Bendorff voorbeeld pas

PVC, plastic of groene pas

Plastic passen zijn niet meer weg te denken uit de portemonnee: klantenpas, verzekeringspas, legitimatiepas, toegangspas, ledenpas. Passen die een bewijs zijn van lidmaatschap of pasjes die toegang verlenen aan gebouwen of evenementen. Er zijn oneindig veel verschillende soorten, materialen en toepassingen voor plastic passen.

Verschillende materialen

Naast de standaard gelamineerde PVC plastic pas, leveren wij ook passen van biologisch afbreekbaar materiaal, ABS, polystyreen en polycarbonaat. Ook bestaan er veel afwijkende diktes en  formaten, zoals een pas met keytag (moeder/dochter kaart).

De afwerking per pas kan variëren: hoogglanslak, UV-lak, mat- of glans laminaat. Qua bedrukking is er ook heel veel mogelijk: offset druk, digitale druk en zeefdruk met fluorescerende inkt, metallic inkt, lenticulaire, kraslaag, beschrijfbare velden, mat en glans spotvernis.

 

Gelakt of gelamineerd?

Je kunt er voor kiezen om de bedrukte pasjes te lamineren of te lakken. Gelamineerde passen zijn de standaard in de markt. Er zijn echter ook andere mogelijkheden voor de afwerking van een pas, bijvoorbeeld hoogglanslak of UV-lak. Gelakte passen zijn door gangbare cardprinters echter moeilijk te personaliseren, maar soms kan het voor éénmalig gebruik een goede oplossing zijn. Wij gaan echter altijd standaard uit van gelamineerde afwerking, ook omdat het ontwerp van de pas dan beter tot zijn recht komt.

ISO-7810

De meest voorkomende plastic pas is de gelamineerde pas van PVC op het formaat van een creditcard. Wij leveren plastic passen die voldoen aan de internationale ISO-7810 creditcardnormen. De standaard afmeting is 86×54 mm met een dikte van 0,76 mm. Een gelamineerde pas kan achteraf op verschillende manieren worden gepersonaliseerd.

In onze passie voor een gezond milieu hebben we binnen de mogelijkheden van ons eigen vak kritisch gekeken naar wat wij hieraan kunnen bijdragen.

Na een lange, grondige zoektocht naar duurzame, afbreekbare maar ook prima personaliseerbare materialen, hebben wij een prachtig alternatief gevonden voor de traditionele plastic pas: een 100% PVC-vrije pas met behoud van kwaliteit van de ‘normale’ PVC-pas.

We zijn na intensieve tests enthousiast om te kunnen melden dat we deze ‘groene pas’ mogen toevoegen aan ons assortiment. Met behoud van de kwaliteit, uitstraling, stevigheid en afleesbaarheid, kunnen we nu eindelijk ook een grote stap voorwaarts maken in het verantwoord omgaan met het milieu.

We bieden deze groene pas in meerdere uitvoeringen.

De mogelijkheden voor het personaliseren zijn hetzelfde als bij gewone plastic passen.

Chippassen zijn zogenaamde contactkaarten omdat de pas en de leesapparatuur fysiek contact met elkaar moeten maken om gegevens uit te wisselen. Een chippas of smartcard is een plastic pas met een (zichtbare) chip. De informatie is opgeslagen in deze geheugenchip. Chippassen worden vaak gebruikt bij toegangscontrole, als telefoonkaart of als betaalpas.

Wij leveren de meest voorkomende chippassen uit voorraad zoals de Siemens SLE5542 en de SLE5528. Heeft u een ander type nodig? Wij helpen u graag verder.

RFID, Mifare en Desfire

Radio Frequency Identification is een technologie om van een afstand informatie op te slaan en af te lezen van zogenaamde RFID-tags. Contactloze kaarten worden ook wel RFID-passen genoemd. Een RFID-pas is een plastic pas met daarin een RFID-tag verwerkt. Aangezien de chip van deze kaarten geen fysiek contact maakt met de kaartlezer is de kans op storingen ten gevolge van slijtage een stuk kleiner.

RFID-passen worden vaak gebruikt voor identificatie, toegang en betalen. De OV-chipkaart en bibliotheekpas zijn bekende voorbeelden van een RFID-pas. De pas is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

• Low frequency (125 kHz, bereik 2-100 cm): wordt veelal gebruikt als toegangspas.
• High frequency (13.56 mHz, bereik 3-10 cm): wordt voornamelijk gebruikt bij registratiesystemen.

De high frequency RFID-pas worden ook wel Mifare genoemd en is momenteel de meest gebruikte contactloze chipkaart ter wereld. Van de Mifare passen zijn ook diverse uitvoeringen verkrijgbaar waarbij de verschillen vooral in opslagcapaciteit en beveiliging liggen.

Een security ID pas is een pas met speciale beveiligingstechnieken met als belangrijkste eigenschap dat het namaken van de pas is uitgesloten. Er zijn verschillende beveiligingsopties en -niveaus mogelijk. Hieronder geven we een aantal opties weer:

Inkten

Speciale inkten zoals onzichtbare inkten, UV-inkten en optisch variabele inkten. Met UV-inkt kan bijvoorbeeld een wachtwoord, code of beeldmerk worden toegevoegd die alleen oplicht met behulp van ultraviolet licht.

Microprinting

Het printen van zeer kleine lettertjes die onder een vergrootglas zichtbaar worden. Deze lettertjes kunnen lijnen vormen op de achtergrond waardoor namaken of kopiëren onmogelijk wordt.

Hologram

Het hologram is met geen enkele druktechniek te kopiëren. Het is de beste optische beveiliging die met het menselijk oog waarneembaar is.

Holografische folie

Holografische folie zorgt ervoor dat verschillende delen van de pas zichtbaar zijn of reflecteren, afhankelijk van de hoek waaronder je deze houdt.

Guilloche

Een guilloche is een geometrische figuur bestaande uit vele fijne lijnen die zigzaggen, slingeren of door elkaar gevlochten zijn in een maaswerk van bogen en golven. Door een guilloche is niet te kopiëren en wordt ook wel op bankbiljetten gebruikt.

Laser engraving

Het personaliseren van de pas door middel van een laser. Dit zie je terug op bankpassen.

Ieder traject heeft zijn eigen mate van beveiliging en wij adviseren u graag om de juiste pas te ontwikkelen.

Als u zelf een ontwerp aanlevert voor de pas, let dan in ieder geval op het volgende:plasticpas

  • Resolutie min 300 dpi
  • Formaat 86 x 54 mm met 3 mm overvul
  • Afronden van de hoeken is niet noodzakelijk
  • Beeld omgezet naar CMYK
  • Tekst omgezet naar lettercontouren
  • Bij steunkleuren de PMS waarde opgeven
  • Certified PDF, .eps, .ai, .psd, .tiff of .jpg

 

In geval van personalisatie ontvangen wij ook graag de juiste gegevens in Excel, CSV, .txt of Access.

Heeft u hulp nodig met een ontwerp? We beschikken over een eigen studio en kunnen ontwerp- en opmaakwerkzaamheden direct voor u uitvoeren. Als er een barcode op de pas komt is het belangrijk om voldoende witruimte in het ontwerp te voorzien. Ook metallic, goud en zilver in het ontwerp heeft wat extra aandacht nodig.

Na ontvangst van het ontwerp sturen wij een digitale drukproef. Na goedkeuring van de digitale drukproef wordt de productie opgestart!

Meer weten over PVC passen, plastic passen, RFID passen of groene passen? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.