jouw plastic PVC passen

Personaliseren

Personaliseer op jouw manier

Wij kunnen jouw plastic passen personaliseren, bijvoorbeeld met een naam, barcode en/of pasfoto. Dit kan door thermisch printen, embossing, inkjetten, laserengraving of het encoderen van de magneetstrook. Personaliseren kan zowel aan de voor- als achterzijde van de pas en in kleur of gewoon zwart. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Pas met barcode

Een code die door een scanner kan worden gelezen, bijvoorbeeld EAN-13, Interleaved 2 of 5 (ITF 2/5), code 39 of een Unicode barcode. Afhankelijk van het coderingssysteem kan deze code uitsluitend uit cijfers of uit een combinatie van cijfers, letters en leestekens bestaan. Een pas met barcode wordt vaak gebruikt voor toegangscontrole of een spaarsysteem.

Gepersonaliseerde pas

De gegevens voor de personalisering levert u aan in een Excel-bestand (andere extensies zijn ook mogelijk). Wij printen de gegevens, zoals NAW-gegevens of een lidmaatschapsnummer, op de pas. Dit kan in verschillende lettertypen, groottes en kleuren. De gegevens worden met een thermische printer op de pas aangebracht (evt. dubbelzijdig). Met thermisch printen wordt de inkt versmolten met het laminaat van de pas, waardoor de inkt krasbestendig wordt.

Pas met hologram

Een hologram kan worden toegepast om de echtheid van een pas te waarborgen. Het namaken van een hologram is namelijk erg moeilijk. Door een hologram uit verschillende hoeken te bekijken lijkt het platte beeld te veranderen zodat de indruk van een ruimtelijk, driedimensionaal beeld wordt gewekt.

Pas met embossing

Embossing betekent letterlijk reliëf aanbrengen. Het reliëf zelf kan ook van een kleur worden voorzien, zoals zilver of goud. Door embossing krijgt de pas een luxe uitstraling. Embossing wordt vaak gebruikt op een creditcard en op pasjes in ziekenhuizen.

Pas met pasfoto

Een pasfoto op een pas is een handig middel om medewerkers te identificeren. De pasfoto wordt met een thermische printer in fullcolor of zwart/wit op de pas geprint.

Pas met handtekening

Een handtekeningveld is een ruimte op de plastic pas waarop de pashouder zijn handtekening kan zetten met een balpen of fijne stift. Het ruwere oppervlak van deze ruimte zorgt er voor dat de inkt niet vlekt. Een handtekeningveld kunt u op een plastic pas gebruiken als u de gebruiker wilt kunnen identificeren.

Pas met QR code

Tweedimensionale barcodes waarmee snel gecodeerde informatie zoals een URL of visitekaartje, uitgewisseld kan worden via een smartphone.

RFID/ chip pas

Een intelligente pas met een (onzichtbare) chip. Naast het encoderen van de chip of RFID-tag kan de pas ook worden voorzien van een pasfoto, barcode en/of NAW-gegevens. De OV-chipkaart is hier het ultieme voorbeeld van. Er zijn heel veel mogelijkheden met deze smartcards. Deze passen zijn er ook in verschillende gradaties qua beveiligingsniveau.

Pas met kraslaag

Speciale scratch-off folie kan gebruikt worden om gevoelige data op de pas te beschermen, zoals een pincode of transactiecode. Bij het aanbrengen van de kraslaag wordt gebruik gemaakt van TTR of hotstamp. Een kraslaag wordt vaak gebruik bij cadeaucards.

Pas met magneetstrook

Een magneetstrip op een pas is geschikt voor het opslaan van gegevens. Deze informatie kan worden ingelezen door de strip langs een magneetkop te bewegen. Magneetstrips worden vaak gebruikt in creditcards, identiteitskaarten en vervoerbewijzen.

Aanleverspecificaties personaliseren

Het enige wat wij nodig hebben voor het personaliseren van de passen is een database met de juiste data en gegevens. Een database kan oa. in Excel, CSV, .txt of Access worden aangeleverd.

Geïntegreerde passen personaliseren

Met een geschikte laserprinter kunt u zelf geïntegreerde passen personaliseren. Met een laserprinter kan gepersonaliseerde tekst en/of een pasfoto worden geprint. Een fysieke pasfoto kan ook op een later moment door de gebruiker zelf worden toegevoegd door deze te plakken achter een schutvel.

Zelf personaliseren van geïntegreerde passen is makkelijk als het om kleine oplages gaat. Wij kunnen u hierin een vrijblijvend advies geven.

annie-spratt-hCb3lIB8L8E-unsplash