Acceptgiro verdwijnt en alternatief iDEAL QR-code

Ideal QR Code voorbeeld
bron: ideal.nl

Een QR-code scannen met de smartphone was al mogelijk, maar een vervanger voor de acceptgiro was dit nog niet. De acceptgiro iDEAL QR-code biedt wel uitkomst: veilig betalen mét een betalingskenmerk.

Acceptgiro verdwijnt

De acceptgiro verdwijnt per 1 juni 2023, omdat het gebruik ervan de afgelopen jaren enorm is afgenomen. Veel verenigingen en stichtingen maken nog wel gebruik van de acceptgiro’s, oudere leden vinden het namelijk een fijn betaalmiddel. 

Wat is iDEAL QR?

Een QR-code is een vierkant met zwarte en witte blokjes. De code kun je lezen of scannen met de camera op de smartphone, vervolgens wordt je doorverwezen naar de betreffende URL oftewel website.

De iDEAL QR-code lijkt op de gewone QR-code, echter kun je deze herkennen aan het iDEAL logo in het midden. Bij het scannen van de iDEAL QR zie je eerst de betaalinformatie en als je met de betaling akkoord gaat, wordt je doorgestuurd naar jouw eigen omgeving van de online bankierenapp om veilig te kunnen betalen.

Waarom komt de iDEAL QR-code overeen met de acceptgiro?

In samenwerking met een payment provider hebben wij een iDEAL QR-code ontwikkeld waarbij ook de gewenste betalingskenmerken worden meegestuurd. Hierdoor is van een grote bulkbetaling geen sprake meer en zijn er verder geen administratieve handelingen meer nodig om te weten van wie de betaling afkomstig is. De code kun je toepassen op de factuur.

Lidmaatschap laten betalen

Ledenpas helpt graag leden, cliënten en klanten aan jouw organisatie te verbinden. De iDEAL QR-code kan hierbij helpen om het voor jou en jouw leden makkelijker te maken. Maak je al gebruik van onze (digitale) passen en wil je meer weten over dit betaalmiddel op de factuur naar leden? Of heeft u interesse in onze passen in combinatie met de iDEAL QR? Vraag dan naar de mogelijkheden door onderstaand formulier in te vullen.  

Meer informatie over Ideal QR?

Wij geven graag vrijblijvend advies over het supporten van jouw leden

Dit formulier vraagt u om uw naam, telefoonnummer en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Deel dit bericht

Bekijk ook

stijgende papierprijzen
Nieuws

Stijgende papierprijzen

Begin vorig jaar zijn er papierleveranciers gestopt met het produceren van (grafisch) papier. Vraag en aanbod komt niet meer overeen en er is nu sprake