Security ID pas

Een security ID pas is een pas met speciale beveiligingstechnieken met als belangrijkste eigenschap dat het namaken van de pas is uitgesloten. Er zijn verschillende beveiligingsopties en -niveaus mogelijk. Hieronder geven we een aantal opties weer:

Inkten

Speciale inkten zoals onzichtbare inkten, UV-inkten en optisch variabele inkten. Met UV-inkt kan bijvoorbeeld een wachtwoord, code of beeldmerk worden toegevoegd die alleen oplicht met behulp van ultraviolet licht.

Microprinting

Het printen van zeer kleine lettertjes die onder een vergrootglas zichtbaar worden. Deze lettertjes kunnen lijnen vormen op de achtergrond waardoor namaken of kopiëren onmogelijk wordt.

Hologram

Het hologram is met geen enkele druktechniek te kopiëren. Het is de beste optische beveiliging die met het menselijk oog waarneembaar is.

Holografische folie

Holografische folie zorgt ervoor dat verschillende delen van de pas zichtbaar zijn of reflecteren, afhankelijk van de hoek waaronder je deze houdt.

Guilloche

Een guilloche is een geometrische figuur bestaande uit vele fijne lijnen die zigzaggen, slingeren of door elkaar gevlochten zijn in een maaswerk van bogen en golven. Door een guilloche is niet te kopiëren en wordt ook wel op bankbiljetten gebruikt.

Laser engraving

Het personaliseren van de pas door middel van een laser. Dit zie je terug op bankpassen.

Ieder traject heeft zijn eigen mate van beveiliging en wij adviseren u graag om de juiste pas te ontwikkelen.