RFID-/ Chippas

Chippassen zijn zogenaamde contactkaarten omdat de pas en de leesapparatuur fysiek contact met elkaar moeten maken om gegevens uit te wisselen. Een chippas of smartcard is een plastic pas met een (zichtbare) chip. De informatie is opgeslagen in deze geheugenchip. Chippassen worden vaak gebruikt bij toegangscontrole, als telefoonkaart of als betaalpas.

Wij leveren de meest voorkomende chippassen uit voorraad zoals de Siemens SLE5542 en de SLE5528. Heeft u een ander type nodig? Wij helpen u graag verder.

RFID, Mifare en Desfire

Radio Frequency Identification is een technologie om van een afstand informatie op te slaan en af te lezen van zogenaamde RFID-tags. Contactloze kaarten worden ook wel RFID-passen genoemd. Een RFID-pas is een plastic pas met daarin een RFID-tag verwerkt. Aangezien de chip van deze kaarten geen fysiek contact maakt met de kaartlezer is de kans op storingen ten gevolge van slijtage een stuk kleiner.

RFID-passen worden vaak gebruikt voor identificatie, toegang en betalen. De OV-chipkaart en bibliotheekpas zijn bekende voorbeelden van een RFID-pas. De pas is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

• Low frequency (125 kHz, bereik 2-100 cm): wordt veelal gebruikt als toegangspas.
• High frequency (13.56 mHz, bereik 3-10 cm): wordt voornamelijk gebruikt bij registratiesystemen.

De high frequency RFID-pas worden ook wel Mifare genoemd en is momenteel de meest gebruikte contactloze chipkaart ter wereld. Van de Mifare passen zijn ook diverse uitvoeringen verkrijgbaar waarbij de verschillen vooral in opslagcapaciteit en beveiliging liggen.

Zorggroep medewerkerspas

Alle medewerkers van de Zorggroep krijgen een RFID-pas uitgereikt waaraan verschillende functionaliteiten zijn gekoppeld. De uitgifte van deze passen wordt centraal geregeld in een cardmanagement systeem.

Encoderen

Wij kunnen de RFID-tag of chip encoderen. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor het personaliseren van chip-, RFID- en Mifare passen hetzelfde als bij gewone plastic passen. We kunnen de passen bedrukt of onbedrukt leveren. RFID-tags kunnen ook op andere manieren verwerkt worden dan in een pas: in een sleutelhanger, etiket, buisje of (pols)bandje.

Om de uitgifte van deze multifunctionele passen te beheren hebben wij een cardmanagement systeem beschikbaar.