Passen

Plastic passen laten maken

Plastic passen zijn niet meer weg te denken uit de portemonnee: klantenpas, verzekeringspas, legitimatiepas, toegangspas, ledenpas. Passen die een bewijs zijn van lidmaatschap of pasjes die toegang verlenen aan gebouwen of evenementen. Er zijn oneindig veel verschillende soorten, materialen en toepassingen voor plastic passen.

ISO-7810
De meest voorkomende plastic pas is de gelamineerde pas van PVC op het formaat van een creditcard. Wij leveren plastic passen die voldoen aan de internationale ISO-7810 creditcardnormen. De standaard afmeting is 86×54 mm met een dikte van 0,76 mm. Een gelamineerde pas kan achteraf op verschillende manieren worden gepersonaliseerd.

Plastic pasjes van verschillend materiaal

Naast de standaard gelamineerde PVC plastic pas, leveren wij ook passen van biologisch afbreekbaar materiaal, ABS, polystyreen en polycarbonaat. Ook bestaan er veel afwijkende diktes en  formaten, zoals een pas met keytag (moeder/dochter kaart) of bijvoorbeeld onze Icecrabber.

De afwerking per pas kan variëren: hoogglanslak, UV-lak, mat- of glans laminaat. Qua bedrukking is er ook heel veel mogelijk: offset druk, digitale druk en zeefdruk met fluorescerende inkt, metallic inkt, lenticulaire, kraslaag, beschrijfbare velden, mat en glans spotvernis. Onze passen zijn meestal afgewerkt met een hoogwaardig laminaat.

Kortom, voor elke soort pas kunt u bij ons terecht!

Gelamineerde of gelakte pasjes?

Gelamineerde passen zijn de standaard in de markt. Er zijn echter ook andere mogelijkheden voor de afwerking van een pas, bijvoorbeeld hoogglanslak of UV-lak. Gelakte passen zijn door gangbare cardprinters echter moeilijk te personaliseren, maar soms kan het voor éénmalig gebruik een goede oplossing zijn. . Wij gaan echter standaard uit van gelamineerde afwerking, ook omdat het ontwerp van de pas vaak fraaier overkomt bij een gelamineerde pas.