Ledenpas

Een ledenpas is een tastbaar bewijs van lidmaatschap. Leden kunnen iets laten zien: ‘Kijk, ik ben lid van…’. Een ledenpas is ook een vorm van branding. Door de ledenpas te verzenden heb je meteen ook een contactmoment met je leden. Dit contactmoment kun je aangrijpen om je leden te informeren over de voordelen van een lidmaatschap of de rechten die zij hebben.

Er zijn verschillende mogelijkheden om ledenpassen in te zetten: een pas zonder enige functie maar enkel als bewijs van lidmaatschap of een pas met daaraan gekoppeld een heel loyaliteitsprogramma om je leden te blijven binden en boeien. Bestaande leden behouden is nog altijd goedkoper dan een nieuwe leden werven!

Een ledenpas met contributiemailing

Voor diverse zorgorganisaties in Nederland verzorgen wij de ledenpasmailing. Bij een lidmaatschap hoort ook contributie. Deze contributie wordt meestal geïnd via automatische incasso of acceptgiro. Voor acceptgirobetalers gebruiken we de combi-ola.

Een combi-ola is een brief waar aan de onderkant de acceptgirokaart is bevestigd. De acceptgirokaart kan worden losgescheurd door middel van de perforatielijn. Naast de acceptgiro wordt ook een machtigingsformulier meegestuurd wanneer men wil overstappen naar automatische incasso betaling. De auto-incasso betalers krijgen gewoon een brief met de ledenpas erop.

De ledenpasmailing is ook vaak een goed moment om te kijken of de gegevens uit de database nog up-to-date zijn. Via een databaseverrijkingsformlier kunnen de leden hun gegevens controleren, aanvullen en eventueel corrigeren. Ook wordt vaak een brochure meegezonden met daarin een overzicht van de activiteiten in het komende lidmaatschapsjaar en de kortingen die met de pas verkrijgbaar zijn.

Wij verzorgen voor vele zorgorganisaties het gehele traject van de ledenpasmailing: van het drukken en printen tot het fulfilment en verzenden ervan.